Faʻafefea ona foia le faʻafitauli o le mimilo i le laa poʻo le servo lafo faʻatonutonu?

A o le masini gaosi masini o loʻo faʻamamaina pe faʻaaogaina meafaigaluega, o le faʻafitauli o le faʻaletonu e masani ona tupu i le gaioiga o le laa poʻo le servo lafo faʻatonutonu. O le mimilo e ono mafua mai i le le talafeagai masini faʻaputuina, le fetaui lelei o le faʻatonutonuina o faʻatonuga ma avetaʻavale faailo, eletise faʻalavelave i mea faigaluega, feʻaveaʻi faʻatasi o mea faigaluega i le fale aʻoga poʻo le lelei eleele uaea togafitiga i le taimi o meafaigaluega faapipiiina.

 

, A tulai mai faʻapōuliuli le faatafa ese:

1. Faʻamatalaga ofoofogia: o  le faʻaletonu e tupu le masani ai i le taimi o le faʻagaioiga, ma o le mimilo e le o manino

Mafuaʻaga mafuaʻaga 1 : faʻalavelave faʻafuaseʻi mafua ai afi offset

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o le  tele o le aperiodic deflection e mafua mai i le faʻalavelave, ma o se laʻititi vaega e mafua mai i le vaapiapi uaua mai le lafo pulea taga poʻo le masini fausaga loosening.

Fofo: pe a fai o le faʻalavelave e tupu soo, e mafai ona faʻaaogaina le oscilloscope e mataʻi ai le taimi o le uaua e fuafua ai le taimi o le faʻalavelave, ona fuafua lea o le faʻalavelave faʻavae. Aveʻesea pe taofia le faʻailoga o le uaua mai le faʻalavelave faʻalavelave mafai ona foʻia se vaega o le faʻalavelave. Afai o le faʻalavelave e tupu i nisi taimi, pe faigata ona iloa le nofoaga o le faʻalavelave faʻatosina poʻo le kapeneta eletise ua faʻamau ma faigata ona minoi, o nei auala e mafai ona faia e foʻia ai le faʻafitauli:

A : Fafo le avetaavale

B : Faʻafesuiaʻi laina laina i uaea mimilo faʻalua puipuia

C : uaua lelei ma le lelei faʻaiʻu tutusa tutusa 103 keramika capacitor faamama (uaua taimi laititi ifo i le 54khz)

D : faʻailo o le pulse faʻateleina mama maneta

Faʻaopopo se faamama i le pito i luma o le avetaʻavale ma le paoa sapalai paoa

Masani faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai taimi suia, solenoid alatoto, maualuga voltage uaea, transformer, coil moligafua, etc.

A o fuafuaina le kapeneta eletise, o le laina laina e tatau ona aloese mai ai ia latalata i nei faʻalavelave faʻatosina, ma le laina faʻailo ma maualuga-voltage eletise sapalai laina e tatau ona faʻataʻavaleina i isi ogalaau.

 

Mafuaaga ono 2 : o le nofoaafi uaua foliga paʻuiti uaua

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o le tiute taʻamilosaga o le nofoaafi uaua auina mai e le tagata faʻatau taga lafo taga e laʻititi pe tele foi, e mafua ai i se paʻu puʻupuʻu, e le mafai ona iloaina e le avetaʻavale, e mafua ai le offset.

 

Mafuaaga ono 3:  faʻaletonu masini fausia

Mafuaʻaga suʻesuʻega:  fesoʻotaʻiga, soʻoga uili, reducer ma isi fesoʻotaʻiga faʻamau ma jacking faovilivili pe faʻapipiʻi e faʻovilivili ono tatalaina i le taimi o tamoʻe mo se vaitaimi o taimi i lalo o le tulaga o le vave aʻafiaga, mafua ai le mimilo. Afai o le uili faʻatasi e faʻamau e le ki ma le auala, o le kilia i le va o le ki ma le auala e tatau ona totogia i ai, ma le faʻamalamalamaina lelei i le va o le ki ma le auala e tatau ona totogia i totonu o le fata ma pinion fausaga.

Fofo:  o vaega autu ma fausaga faovilivili ma tele malosiaga tatau ona tautotogo pads, ma faovilivili po o jackscrews tatau ona ufiufi i sikuea kelu. O le afi afi ma faʻapipiʻiina o le a fesoʻotaʻi ma auala i le mamao e mafai ai.

 

Mafuaaga ono 4:  faamama lapoa capacitance e lapoʻa

Mafuaʻaga suʻesuʻega : o le faamama capacitance e telē tele. O le tipi-ese taimi o masani RC faamama o le 1/2 π RC. O le tele le capacitance, o le laʻititi o le tipi-ese taimi. O le teteʻe i le pito i tua o le ave taʻavale o le 270 ohm, ma o le tipi ese o taimi o le RC faamama matagaluega aofia ai le 103 keramika capacitors o 54 kHz. Afai o le taimi e maualuga atu nai lo lenei, o ni faʻailo aoga e le mafai ona mauaina e le avetaʻavale ona o le tele o le amplitude attenuation, ma mulimuli ane taʻitaʻia ai i le offset.

Fofo: pe a faʻaopopo le faamama capacitor, e manaʻomia le fuafuaina o le paʻu o taimi ma faʻamautinoa o le maualuga pasia o taimi o fuataga e masani ona faʻamalieina manaʻoga.

 

Mafuaaga talafeagai 5: o le maualuga paʻu taimi poloka o PLC poʻo lafo kiliva pepa e le lava maualuga

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o le maualuga faʻatagaina taimi puʻupuʻu faatagaina o PLC o 100kHz, ma o le lafo pulea pepa fesuiaʻiga tele e tusa ai ma lona puʻepuʻe, faʻapitoa lava le lafo faʻatonu pepa atiina ae e masani na o le tasi chip microcomputer ono mafua ai offset ona o le le lava taimi paʻu.

Fofo: pe a fai o le tapulaʻa maualuga o taimi o uaua i luga o le komepiuta luga e gata, ina ia mautinoa ai le saoasaoa, o le avetaavale vaevaega mafai ona faʻaititia talafeagai e faʻamautinoa ai le taʻamilo afi.

图片 2

 

, A tulai mai e le aunoa le faatafa ese:

1. Faʻamatalaina o le mea uiga ese: o le tele i luma o lou agai i luma, o le tele (pe itiiti ifo) oe se ese

Mafuaaga talafeagai 1: o le tutusa paʻepaʻe e sese

Mafuaʻaga suʻesuʻega:  leai se mea ole tuʻufaʻatasia o le uili faʻavasegaina poʻo le kia fata faʻavae, o loʻo iai masini sao mea sese. O le kiliva control card (PLC) e le setiina le tutusa paʻepaʻe tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le afi o le vaega mulimuli o uili faʻatasi viliina tasi liʻo ma le mea faigaluega alu i luma i le 10.1 mm pe a o le afi o le mulimuli vaega o uili faʻatasi viliina se liʻo, o le afi o lenei faaputuga o uili faʻatasi o le a malaga 1% sili mamao atu nai lo meafaigaluega muamua i taimi uma.

Fofo:  ae e leʻi tuua le masini, tusi se sikuea i le tele e mafai ai ma le masini, ona fua lea o le tele tele ma le pule, faʻatusatusa le vaega i le va o le moni tele ma le tele na setiina e le control card, ona faʻaopopo lea i le control taotoga o kata A maeʻa ona faʻatolu taimi, o le a maua se tau saʻo atoatoa.

 

Mafuaʻaga mafuaʻaga 2:  o le faʻatupuina o poloka faʻatonuga feteʻenaʻi ma le tulaga liua faʻasologa o faʻatonuga faʻatonuga

Mafuaʻaga suʻesuʻega:  le avetaʻavale manaʻomia le pito i luga komepiuta e lafo atu pulse faatonuga faʻatasi ai ma i le itu o le faʻatonuga tulaga liua ei ai taimi mautinoa manaʻoga. Afai o nisi PLC poʻo lafo faʻatonutonu pepa e le faʻamalieina manaʻoga (poʻo a latou lava tulafono e le ausia ai manaʻoga o le avetaʻavale), o le uaua ma le faʻatonuga faʻasologa mafai ona faʻamalieina manaʻoga ma se ese mai le tulaga.

Fofo: ole polokalama inisinia ole control card (PLC) ole a alualu i luma le faʻailoilo. Poʻo le avetaavale Faʻatonu Tekinolosi suia le ala o le pulses e fafao

 

2. Faʻamatalaga matagofie: i le taimi o le gaioiga, o le afi e tete i se taimi faʻamau. A maeʻa pasi le vaega lea, e mafai ona tamoʻe masani, ae mafai ona feoaʻi i se mamao atu

Mafuaaga ono: masini faʻapotopotoga faʻafitauli

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o le teteʻe o le fausiaina o masini i se tasi taimi e telē. Ona o le tutusa, perpendicularity poʻo le talafeagai le fuafuaga o masini faʻapipiʻiina, o le teteʻeina o mea faigaluega i se tasi taimi e tele. O le tulafono fesuiaʻiga o le afi afi manava o le o le televave o le saosaoa, o le laʻititi o le torque o. E faigofie lava ona pipii i le vaega saosaoa, ae mafai ona savali pe a paʻu le saoasaoa i lalo.

Fofo:

 1.  Siaki pe o le masini fausaga ua jammed, pe o le feteʻenaʻiga teteʻe e tele pe o le ata faʻasolosolo e le tutusa.

2. O le torque o stepper afi e le lava. Ona o le manaʻoga o le faʻateleina o le saoasaoa poʻo le faʻateleina o le uta a le tagata faʻatau tagata faʻatau, o le uila o le afi e mafai ona faʻamalieina ai manaʻoga e le lava i le maualuga saosaoa, lea e mafua ai i le faʻaaliga o lokaina rotor i le saoasaoa tele vaega. O le fofo o le setiina o se lapoʻa tele taimi nei e ala i le avetaʻavale, pe faʻateleina le sapalai o le eletise i totonu o le faʻatagaina voltage avanoa o le avetaʻavale, pe suia le afi i sili atu torque.

3. Faʻamatalaga ofoofogia: afi toe tali atu lafo e leʻi alu i le tulaga ma offset faʻamau

Mafuaaga ono: faʻamamaina fusipaʻu

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o o loʻo i ai le faʻamamaina kilia i le va o le fusipau ma le synchronous uili, ma o le ai ai le a mautinoa aofaʻi o le faimalaga malaga pe a toe foi.

Fofo: pe a fai o le lafo taga faʻatonutonu o fusipaʻu faʻamamaina kilia kilia galuega tauave, e mafai ona faʻaaogaina; pe faʻamau le fusipau.

4. Faʻamatalaga matagofie: o le tipiina ma le tusia ala e le o gatasi

Mafuaaga talafeagai 1:  tele inertia

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o le inkjet gaioiga o le mafolafola vavaeina faufauga o loʻo faʻatonutonuina e ala i le valavala, vaʻavaʻai i taga, ma faʻamavaega lafo e faia i le taimi o tipi. O le mafuaʻaga o le inertia o x-axis trolley o tutusa mea faigaluega e laʻititi ma tu i le valavala, ma o le tulaga o le inkjet e sao. Ae ui i lea, o le le lava o y-axis gantry fausaga e tele, ma o le afi tali e leaga. O le ala vavaeʻese vaega e mafua mai i le le lelei Y-axis suʻesuʻe i le taimi o felavasaʻiga gaioiga.

Fofo:  faʻateleina le y-axis deceleration ratio, faʻaaoga le Notch function e faʻaleleia atili ai le maʻaʻaʻa o le servo driver e fofo ai le faʻafitauli.

Mafuaʻaga ono 2 : o le tikeri faʻafuaseʻi o le naifi ma le au e le faʻasaʻo lelei

Mafuaʻaga suʻesuʻega:  aua o le tipi ma le au o loʻo faʻapipiʻi luga o le x-axis trolley, ae o loʻo i ai le eseesega tuʻufaʻatasi i lo latou va. O le komepiuta pito i luga komipiuta o le tipiina ma ata masini mafai ona fetuʻunaʻi le tuʻufaʻatasia eseʻesega e faia le ala o le naifi ma le auo faʻatasi. A leai, o le tipiina ma le tusia ala o le a vavaeʻese atoa.

Fofo: faʻatonutonu le tulaga taui tapulaʻa o le naifi ma le au.

 

5. Faʻamatalaina o le mea uiga ese: o le tusiaina o se liʻo e mafua ai le ellipse

Mafuaaga ono: o toʻalua au o le XY axis platform e le faʻatutu i luga

Mafuaʻaga suʻesuʻega: o le  XY axis fausaga, vaaiga offset, pei o le tusia o se liʻo i totonu o se eletise, sikuea faʻafuaseʻi i totonu o le tutusa. O lenei faʻafitauli e mafai ona mafua mai pe a le oʻo le tuʻu-axis ma le Y-axis o le gantry fausaga.

Fofo: le faʻafitauli e mafai ona foʻia e ala i le fetuʻunaʻi o le perpendicularity o x-au ma le Y-au o le gantry.

Http://www.xulonggk.cn

http://www.xulonggk.com


Taimi Post: Aokuso-17-2020