Hvad er forskellen mellem servomotor og trinmotor i anvendelsen af ​​præcisionsværktøjsmaskiner?

Servomotoren ligner trinmotoren i funktion og struktur, men servomotorens ydeevne er meget forskellig. Hvad er de specifikke forskelle? Hvad er forskellen mellem servomotor og trinmotor i anvendelsen af ​​præcisionsværktøjsmaskiner?

 

For det første er de lave frekvensegenskaber for servomotor og trinmotor forskellige.

Trinmotor er tilbøjelig til lavfrekvent vibration ved lav hastighed. Arbejdsprincippet for trinmotor bestemmer, at lavfrekvent vibrationsfænomen er meget ugunstigt for maskinens normale drift. Mange trindrivere beregner automatisk deres vibrationspunkter for at justere kontrolalgoritmen til at undertrykke deres vibrationer.

Ac-servomotor kører meget jævnt, selv ved lav hastighed vises ikke vibrationsfænomen. Ac-servosystem har funktionen af ​​resonansundertrykkelse, som kan kompensere for maskinens manglende stivhed og har frekvensanalysefunktion (FFT) inde i systemet, som kan registrere maskinens resonanspunkt og lette systemjustering.
For det andet er servomotorens og trinmotorens ydeevne anderledes.

Kontrol af trinmotor er åben sløjfekontrol, startfrekvensen er for høj, eller belastningen er for stor, og fænomenet overskridelse eller overskridelse er let at se, når hastigheden er for høj, så for at sikre dens kontrolnøjagtighed, problemerne med stigende og faldende hastighed skal håndteres godt. AC servodrevsystemet er lukket kredsløbskontrol. Føreren kan direkte prøve tilbagemeldingssignalet fra motorkoderen. Positionsringen og hastighedsringen er dannet indeni. Generelt er der intet trin tab eller overskridelse af trinmotoren, og kontrolydelsen er mere pålidelig.

For det tredje er momentfrekvensegenskaberne for servomotor og trinmotor forskellige.

Trinmotorens outputmoment falder med stigningen i hastigheden og vil falde kraftigt ved højere hastighed, så trinmotorens maksimale arbejdshastighed er normalt 300 ~ 600 RPM .. Trinmotorens outputmoment falder skarpt ved højere hastighed AC-servomotoren har konstant drejningsmoment, dvs. inden for dens nominelle hastighed (normalt 2000 omdr./min. eller 3000 omdr./min.), kan den afgive nominelt drejningsmoment og konstant effekt ud over nominel hastighed.

 

For det fjerde er servomotorens og stepmotorens hastighedsrespons ydeevne anderledes.

En stepper motor tager 200 ~ 400 millisekunder at accelerere fra hvile til arbejdshastighed, normalt hundreder af omdrejninger pr. Minut. AC-servosystemets accelerationsevne er god. Når vi tager Mingzhi 400 W AC servomotor som et eksempel, tager det kun få millisekunder at accelerere fra statisk til sin nominelle hastighed på 3000 RPM, som kan bruges i kontrolsituationen, som kræver hurtig start og stop.

I nogle meget krævende situationer skal der anvendes servomotorer med meget højere ydelse end trinmotorer. Selvom Kina har den mest komplette industrielle kategori i verden, er de fleste inden for "fed og fri", og der er stadig et stort hul i akkumuleringen af ​​avancerede produkter.

For det femte er kontrolmæssig nøjagtighed til servomotor og stepper motor forskellig.

Trinvinklen for tofaset hybrid trinmotor er 1,8,0,9, og den for femfaset hybrid trinmotor er 0,72,0,36. Imidlertid garanteres AC-servomotorens nøjagtighed af den roterende indkoder i den bageste ende af motorakslen. For motoren med 17 bit encoder er den


Indlægstid: Sep-15-2020